Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Вкусни хапки от свинско месо в плик за печене

Вкусни хапки от свинско месо в плик за печене

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Порцията свински хапки ще се хапне по-бързо, отколкото си мислите"

Необходими Продукти

  • месо свинско - 500 - 600 г
  • лук - 1 с.л. настърган
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер на вкус
  • соев сос - 1 - 2 ч.л.
  • унисос - 1 - 2 ч.л. Maggi
  • червен пипер - лют, на вкус
  • чубрица
  • сминдух
  • къри
  • червено вино - 2 ч.л.
  • червен пипер - сладък, на вкус
  • вода
  • лимони - 1 резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо /предпочитаме да е прошарено/ и нарязваме на хапки. В подходяща купа слагаме хапките месо и подправяме със зехтин, лук, подправки и вино. Разбъркваме хубаво, да се разпределят подправките, и оставяме в хладилник за 3-4 часа да се овкуси.

Готовото овкусено месо слагаме в плик за печене /ползвам на Фино /, наливаме малко вода, завързваме плика, като оставяме малко по-свободно, да излиза парата, и също така правим малки дупчици в горната част на плика /слагам плика със завързаната част нагоре, за да не излизат соковете по време на печене/.

Слагаме в суха тавичка и печем в нагрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути , като внимаваме пликът да не се опира на стените на фурната.

Преди да поднесем, разтваряме внимателно плика за печене, да не се изгорим от горещата пара и може да запечем още малко месото на горен реотан по вкус.

Поднасяме с резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: