Начин на приготвяне
Измиваме свинското месо /предпочитаме да е прошарено/ и нарязваме на хапки. В подходяща купа слагаме хапките месо и подправяме със зехтин, лук, подправки и вино. Разбъркваме хубаво, да се разпределят подправките, и оставяме в хладилник за 3-4 часа да се овкуси.
Готовото овкусено месо слагаме в плик за печене /ползвам на Фино /, наливаме малко вода, завързваме плика, като оставяме малко по-свободно, да излиза парата, и също така правим малки дупчици в горната част на плика /слагам плика със завързаната част нагоре, за да не излизат соковете по време на печене/.
Слагаме в суха тавичка и печем в нагрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути , като внимаваме пликът да не се опира на стените на фурната.
Преди да поднесем, разтваряме внимателно плика за печене, да не се изгорим от горещата пара и може да запечем още малко месото на горен реотан по вкус.
Поднасяме с резенче лимон.