Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата със запечено козе сирене

Салата със запечено козе сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата със запечено козе сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Влюбени сме в тази комбинация от ароматно козе сирене и свежи зеленчуци"

Необходими Продукти

  • козе сирене - около 200 г, две дебели шайби (френски тип, цилиндрична форма)
  • салатени листа - 150 г микс
  • рукола - 1 - 2 шепи
  • чери домати - 8 бр.
  • сушени плодове - стафиди, портокалови корички
  • сусам - 4 с.л. + за поръсване
  • бадеми - 3 с.л. накълцани, белени
  • орехи - 4 с.л. накълцани
  • мед - 2 с.л. или на вкус
  • зехтин - 50 мл. за дресинг+ още около 20 мл
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • ябълков оцет - 2 - 3 с.л. или на вкус
  • балсамова редукция - 4 с.л. крем
  • мармалад от червени домати - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе дресинг от зехтина, ябълковия оцет, сусама, счукан в хаванче, горчицата и сол.

В купа смесете салатените листа и руколата с ядките и сушените плодове, овкусете ги със сол и малко зехтин.

Разпределете в две салатени чинии и отстрани сложете чери доматите, разрязани на 4 - върху всичко накапете от концентрирания дресинг.

Сгорещете тиган с тефлоново покритие или плоча на силен огън и запечете от двете страни за кратко козето сирене, поръсено с малко захар и сусам. Трябва да се получи тънка апетитна карамелена коричка.

Поставете по една шайба върху всяка салата и отстрани сложете доматения мармалад и полейте кремообразната балсамова редукция.

Поднесете салатата веднага, докато сиренцето е още топло. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: