Домашен нуга сладолед с шоколад

03/06/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
"С удоволствие ще отделим време, за да опитаме от най-вкусния домашен сладолед с шоколад "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 228
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сладкарска сметана - 500 мл
  • яйца - 3 бр. (домашни)
  • захар - 6 с.л.
  • шоколад - 100 г
  • сладко от зелени смокини - 150г
  • за крокана
  • орехи - 50 г
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с приготвянето на крокана. В сух тефлонов тиган сложете захарта и едро нарязаните орехи. Бъркайте непрекъснато докато захарта се карамелизира. Изсипете готовия крокан върху хартия за печене и го разстелете. Оставете да се охлади напълно.

Отделете жълтъците и белтъците в отделни съдове. Прибавете по 3 с.л. захар към тях. Разбийте ги с миксер до пълното разтваряне на захарта.

В друг съд разбийте студената сладкарска сметана до получаване на твърди връхчета. Начупете охладения крокан и го смелете в блендер.

След него начупете и шоколада (трябва да е престоял в хладилник няколко часа). Смелете и него.

Накрая нарежете плодовете от сладкото на ситни парченца. Смесете всичко, объркайте с шпатула и разсипете сместа в подходящи кутии.

Поставете във фризер за 10-12 часа. Сервирайте с парченца смокини и полейте със сока от сладкото.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар