Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Нуга сладолед»Домашен френски нуга сладолед

Домашен френски нуга сладолед

Домашен френски нуга сладолед
Снимка: Мария Текилянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пиршество за сетивата - френски нуга сладолед"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • топинг - за украса
  • стафиди - 30 г
  • сладко от зелени смокини - 150 г
  • захар - 80 г
  • лешници - 20 г
  • орехи - 20 г
  • сметана - 200 мл растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизираме ядките с две-трети от от захарта и ги изсипваме върху намаслено фолио.

След като изстинат, ги сипваме в найлоново пликче и ги натрошаваме.

Разбиваме жълтъците, след това ги разбъркваме със стафидите и сладкото. Разбиваме с останалата захар.

След това разбиваме сметаната и към нея прибавяме белтъците, жълтъците и карамела.

Изсипваме сместа във формички по избор и ги замразяваме.

Може да ползваме чашки от кафе, които после обръщаме, или кексова форма - после нарязваме, или сервираме нуга сладоледа на топки с лъжица за сладолед.

Преди сервиране украсяваме домашен френски нуга сладолед с топинг и по желание гарнираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: