Начин на приготвяне
Пригответе си първо черешите, като им отстраните костилките.
Пресейте брашното с бакпулвера, какаото и щипка сол и разбъркайте сухите съставки да се смесят. С миксера разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията, да станат на пяна.
Разбъркайте млякото до гладко и го прибавете към яйцата, а сега олиото и коняка и отново разбъркайте.
Прибавете течната смес към сухата и всичко разбъркайте с лопатка, а не с миксера. Щом стане еднаква сместа, сипете в нея шоколадовите люспи и рязаните бадеми. Отново разбъркайте. Аз сложих микс от едри бели и червени череши.
В правоъгълна тавичка с размери 24/28 см застелете хартия. Сипете сместа и отгоре подредете черешите, като леко ги притиснете. Поръсете около тях с още 2 лъжици от бадемите.
Изпечете шоколадовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, не повече, тъй като е добре да не пресъхва, а вътре да остане по-мек и сочен. Аз пекох с вентилация.
Извадете браунито от фурната и го оставете в тавата за 15 минути. После го сложете на поднос и поръсете с 2-3 лъжици пудра захар. Нарежете на квадратни парчета.
Ами, отива му и топка сладолед, пробвайте!
Черешовото брауни е страхотно!