Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и 2-3 щипки сол в тавичка и оформете кладенче. В него сипете млякото и маслото, разтопено предварително.
Замесете меко тесто, докато се поеме брашното.
Поръсете плота с малко брашно и разточете от тестото лист с правоъгъна форма с големина около 35/20 см и с дебелина 3-4 мм.
Разтопете една лъжица масло и намазнете разточения лист. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал на ситната част на рендето. Поръсете върху кашкавала с 3 щипки сладък млян червен пипер.
Завийте кората на руло с диаметър 5-6 см и го нарежете на охлюви през 2 см.
Кашкавалките подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете соленките в загрява на 190 градуса до зачервяване за 12 минути.
Пиперосаните кашкавалени соленки са готови.