Боб с кървавица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Боб с кървавица1 / 2
06/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • кървавица - 300 г
  • пушен бекон - 100 г
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта. На сутринта се сменя водата и след като заври, отново се сменя водата.

След като бобът поуври, се слагат лукът, морковът и чесънът, нарязани на едро.

След като омекнат зеленчуците, се слага кървавицата, нарязана на шайби, пушеният бекон и пушеният червен пипер.

Бобът се оставя да къкри на тих огън.

Малко преди готовност се слага сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: