Начин на приготвяне
Измита тиквичка се рендосва на едро ренде, поръсваме с щипка хималайска сол и оставяме в чиния.
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка. Добавя се половината прясно мляко, сипваме брашното от лимец и бялото брашно на два пъти, доливаме останалото прясно мляко и добре се разбърква, да няма бучки.
Накрая прибавяме тиквичката, ситно нарязан пресен копър и сол на вкус.
Трябва да се получи средно гъста каша за палачинки.
Загрява се намазнен с олио тиган с незалепващо покритие, не с масло - ще загори.
Сипва се един черпак от кашата и с лъжица се оформя палачинката.
Печем на умерен огън от 6 на 4 степен от двете страни до златисто.
По желание сервираме солените палачинки с чеснов сос и пресен копър.
Страхотна здравословна закуска!
Уникалните палачинки с тиквички, копър и брашно от лимец са готови.
Коментари