Начин на приготвяне
В каната на блендер слагаме овесените ядки, лененото семе, кокоса, ванилията и водата. Блендираме, докато се получи гладка смес.
Прибавяме лимецовото брашно и блендираме за кратко. Ако ви се струва гъстичка сместа, сложете още малко вода и ако е редичка - малко лимецово брашно. Сместа трябва да е като за палачинки, но една идея по-гъстичка.
В сместа капваме няколко капки сусамово олио. Това е трик, за да не залепват палачинките при пърженето.
В тиган с незалепващо дъно капваме малко сусамово олио и като загрее, с лъжица оформяме палачинките с каквато големина искаме.
Като се позачервят леко краищата им се обръщат, за да се изпържат и от другата страна.
Лично аз ги гарнирам с круша, фъстъчено масло и мед, но вие можете да гарнирате с ваши любими неща за хапване - банан, ябълка, петмез или друго.
В сместа не слагам нарочно захар, защото понякога решавам да ги хапвам в солен вариант.
Веган палачинките с брашно от лимец са готови.