Начин на приготвяне
Измиват се добре картофите и тиквичката. Нарязваме тиквичка на пръчици, а картофките - на полумесеци. Варим картофите за 8 минути и отцеждаме добре.
В купа смесваме кисело мляко, нарязан копър, сол, нарязани скилидки чесън и горчица. Разбърква се добре с вилица и заливаме пръчиците от тиквички, като се овалват добре да полепне от всички страни и оставяме за 20 минути да се овкусят.
В чиния смесваме галета и панировка с корнфлейкс. Всяко парче тиквичка се овалва от всички страни и нареждаме върху хартия за печене, намазнена с четка с олио.
Здравословни са, защото не е пържено.
Към останалата панировка добавяме риган, чубрица и подправка за картофки с чесън. Поставяме картофките в табла и поръсваме отгоре, после се обръщат и от другата страна.
Нареждаме върху хартията и тиквички и картофки, заливат сe с олио отгоре.
Печем в загрята фурна 190°C до златисто около 35 минути.
Сервираме с чеснов сос. Вървят и с бира :)))