Начин на приготвяне
Бързи и здравословни, лесни за приготвяне, вие ще имате гарантиран успех с тези хрупкави тиквени пръчици за вашето парти.
За целта избирам бейби тиквички с големина до 10 см. Ако не разполагате с такива, изберете възможно най-мъничките.
Разрежете ги на ивици. Подредете ги върху памучна кърпа, която ще попие излишната им влага.
В дълбока чиния изсипваме сухите съставки - галета, която е подправена с чесън, черен пипер и ситно настърган пармезан.
В друга чиния смесваме жълтъците, бирата, нишестето и солта. Разбиваме до хомогенност, течността трябва да е по-рядка.
Постиламе в тавата хартия за печене, която напръскваме със спрей за готвене.
Фурната е включена на 180 градуса.
Потапяме тиквичките малко нишесте, после в яйчната смес и ги овалваме в галетата. Подреждаме ги на разстояние една от друга.
Напръскваме ги с мазнина и печем до появата на приятен златист загар и хрупкава текстура.
Изваждайки ги от фурната ги подреждаме върху решетка, за да се охладят.
Приготвяме соса, като смесим упоменатите за него съставки.
Поръсваме с прясно нарязан копър и запечени семена от резене.
Млечният сос е с гъста консистенция. Разпределяме го в подходящи чаши.
Отгоре подреждаме панираните тиквички.
За този повод поднасяме охладени.
Парти тиквените пръчици с панировка на фурна са много вкусни!
Съвет: Ако желаете, можете да ги изпържите, но за мен препоръчителният вариант е във фурната.