Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурна

Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Човек не може да опита от всичко на този свят, но непременно трябва да опита Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурна"

Необходими Продукти

  • гаврос - 300 г
  • черноморски зарган - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • кокосово брашно - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - около 50 мл за подмазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гаврос е дребна гръцка рибка, подобна на нашата черноморска цаца.

Черноморският зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия.

Подариха ми от двата вида по няколко рибки и реших да ги приготвя по малко по-различен начин.

Гавросът и зарганът изчистих от вътрешностите. Измих и оставих да се отцедят от водата.

Посолих рибите с малко сол и черен пипер.

Всяка рибка напудрих с кокосово брашно - то има свойството да абсорбира течност.

Подгответе тава намаслена със зехтин, с незалепващо покритие.

Заргана навих на кръг, за да не ми заема много място в тавата. Подредете рибите в тавата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятно зачервявяне.

Рецептата е подходяща за тези, които се хранят здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: