Начин на приготвяне
Гаврос е дребна гръцка рибка, подобна на нашата черноморска цаца.
Черноморският зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия.
Подариха ми от двата вида по няколко рибки и реших да ги приготвя по малко по-различен начин.
Гавросът и зарганът изчистих от вътрешностите. Измих и оставих да се отцедят от водата.
Посолих рибите с малко сол и черен пипер.
Всяка рибка напудрих с кокосово брашно - то има свойството да абсорбира течност.
Подгответе тава намаслена със зехтин, с незалепващо покритие.
Заргана навих на кръг, за да не ми заема много място в тавата. Подредете рибите в тавата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятно зачервявяне.
Рецептата е подходяща за тези, които се хранят здравословно.