Начин на приготвяне
В купа се смесват пресяти брашното, какаото, содата, бакпулверът, солта.
В друга купа се разбиват яйцата със захарта, прибавя се олиото и ванилията. В купата с брашно се сипва половината от яйчената смес и половината от айряна, разбърква се и се прибавя останалата смес и айрян.
Разбърква се добре и с лъжица за сладолед се загребва от сместа и се слага във форма за мъфини или в алуминиеви формички.
Пекат се в загрята фурна на 170-180 градуса за около 15-20 минути. После се охлаждат и се приготвя глазурата.
За нея се разбива размекнатото масло с пудрата захар, прибавя се какаото, солта, ванилията, млякото. Разбива се около 3 минути. Леко се охлажда и с шприц се правят розички. Поръсват се с кокосови стърготини.
*Може да се приготвят и наполовина, като се разделят продуктите.
*Може да си направите домашна мътеница от 1 ч.ч. прясно мляко и сока от половин лимон или 1 лъжица кисело мляко, оставя се за 10 минути и се използва.