Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Сочни шоколадови пасти с ябълки

Сочни шоколадови пасти с ябълки

Сочни шоколадови пасти с ябълки
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Благодарим на Румяна за тази рецепта - и нашите шоколадови пастички се получиха много сочни и вкусни"

Необходими Продукти

  • за блата
  • захар - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 ампула
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 7 г
  • ябълки - 300 г
  • лимонов ликьор - 1 с.л.
  • портокалови корички - 2 с.л.
  • за глазурата
  • краве масло - 30 г
  • млечен шоколад - 150 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • бисквити - 100 г обикновени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта в голяма купа и прибавете олиото, канелата и ванилията.

Настържете ябълките на едро ренде и ги добавете заедно с портокаловите корички и лимоновия ликьор.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го изсипете на порции към сместа. Разбъркайте я добре.

Изсипете я в квадратна тава върху хартия за печене и я сложете да се пече за около 20 минути на 180 °C.

За шоколадовата глазура загрейте млякото на котлона и добавете към него маслото и шоколада.

Бъркайте до получаване на гладка каша.

Охладете блата за шоколадовите пастички и го извадете от тавата.

Нарежете го на правоъгълници, които след това залейте с глазурата.

Смелете бисквитите в блендер на ситно и поръсете отгоре с тях сочните шоколадови пасти с ябълки.

Сложете ги в хладилник за около 1 час и след това им се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: