Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта в голяма купа и прибавете олиото, канелата и ванилията.
Настържете ябълките на едро ренде и ги добавете заедно с портокаловите корички и лимоновия ликьор.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го изсипете на порции към сместа. Разбъркайте я добре.
Изсипете я в квадратна тава върху хартия за печене и я сложете да се пече за около 20 минути на 180 °C.
За шоколадовата глазура загрейте млякото на котлона и добавете към него маслото и шоколада.
Бъркайте до получаване на гладка каша.
Охладете блата за шоколадовите пастички и го извадете от тавата.
Нарежете го на правоъгълници, които след това залейте с глазурата.
Смелете бисквитите в блендер на ситно и поръсете отгоре с тях сочните шоколадови пасти с ябълки.
Сложете ги в хладилник за около 1 час и след това им се насладете.