Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата с подправките и се оставя да престои 1 час, за да ги поеме хубаво.
Морковът се слага да ври до полуготовност. Яйцата трябва да са твърдо сварени.
Режем киселите краставички, моркова, лука и яйцата на ситно. Всичко се добавя при каймата.
Объркваме добре.
Върху фолио разстиламе каймата и я навиваме на руло. Картофите се нарязват по желание на жулиени или на шайби.
Слагаме рулото в тавата и го намазваме с олио или масло отгоре.
Около него се разстилат картофите, като може да се поръсят със сол и черен пипер.
Добавяме вода и слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Соленото руло се пече до готовност.
Рулото от дивечова кайма е готово.