Руло от дивечова кайма

Руло от дивечова кайма
Снимка: Христиана Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Оставете пушката, вече сме отстреляли това страхотно руло от дивечова кайма"

Необходими Продукти

  • дивечова кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 1 бр. (по - голям)
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 кг
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата с подправките и се оставя да престои 1 час, за да ги поеме хубаво.

Морковът се слага да ври до полуготовност. Яйцата трябва да са твърдо сварени.

Режем киселите краставички, моркова, лука и яйцата на ситно. Всичко се добавя при каймата.

Объркваме добре.

Върху фолио разстиламе каймата и я навиваме на руло. Картофите се нарязват по желание на жулиени или на шайби.

Слагаме рулото в тавата и го намазваме с олио или масло отгоре.

Около него се разстилат картофите, като може да се поръсят със сол и черен пипер.

Добавяме вода и слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Соленото руло се пече до готовност.

Рулото от дивечова кайма е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: