Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200 градуса.
Намасляваме и набрашняваме тавичката за мъфините.
В дълбока купа смесваме брашното, овесени ядки, захар, бакпулвер и канела
В друга купа - мляко, масло, мед и яйце.
В купата с брашното изсипваме течната смес и го разбъркваме.
Добавяме нарязаните ябълки и отново разбъркваме тестото.
Сместа разпределяме във формата, като всеки мъфин се поръсва по желание с орехови ядки.
Поставяме във фурната и печем за около 20 минути.
След като извадим от фурната, оставяме да изстине и поливаме с глазурата, която приготвяме по следния начин.
Пудрата захарта се разбърква с меда до еднородна смес.
Коментари
Миже би е небходимо повече бакпулвер или 2 яйца вместо 1.