Начин на приготвяне
Измита тиквичка се рендосва на едро ренде и оставяме 10 минути да се отцеди от сока, като се притиска с ръце.
В купа се разбиват с миксер яйцата, бяла и кафява захар. Добавя се ванилия, канела, олио, а накрая се пресява брашното с бакпулвера и содата за хляб.
Разбърква се с лъжица и прибавяме отцедени тиквички и смлени орехи, като отново се разбърква.
В тавичка /24 см/ върху хартия за печене и леко намазана с олио сипваме получената смес. Печем в загрята фурна 170°C за 30-35 минути, проба с шишче да излезе сухо без тесто.
Охлажда се кексът върху решетка, покриваме с нарязани от хартия ленти по 1 см и поръсваме с пудра захар.
Декорираме с орехови ядки и сервираме нарязан на парчета с чаша кафе или сок.
Ех, тези тиквички ставали и за вкусен кекс.
Да ви е сладко!
Кексът с тиквички и орехи е готов.