Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; Форма правоъгълна - 33/23 см; височина - 6 см; Работи се с телена бъркалка.
1. Яйцата и захарта се разбъркват с телената бъркалка, добавя се ванилията, прясното мляко и се разбива до хомогенност. Оставят се настрана.
2. Сухата смес се разбърква с телена бъркалка.
3. Изварата се разбива или се понамачква с вилица.
4. Разтопеното масло, половината от него, се излива във формата за печене.
5. Половината от сухата разбъркана смес се разпределя върху маслото. Отгоре се разпределя изварата и се разхвърлят черешите. Отново се изсипва другата част на сухата смес, а яйчената се излива отгоре равномерно, може да се ползва по-голям черпак. Залива се с останалото масло.
Оставя се да преседи за 30 минути и след това се пече на 180 градуса за около 40-45 минути. Готовият сладкиш се оставя на стайна температура за около 2-3 часа и след това се сервира на правоъгълни парчета.
Източник: My Cooking Book Blog
Забележка: Прекрасен лек плодов сладкиш. Много е интересен начинът на приготвяне и това ме накара да го направя и не съжалявам.
Много съм доволна, но единственото, което промених, е захарта в сухата смес, наполовина е, защото сладки череши и толкова захар на мен ми е много, но въпрос на вкус, но важното е, че това изобщо не се отрази на вкусовите качества на сладкиша.
Само като съвет го споделям, че изварата трябва да е безсолна и най-вече хубава, да няма лош аромат и да е напълно суха.
Сладкишът с извара и череши е страхотен.