Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Бързо свинско с грах на котлон

Бързо свинско с грах на котлон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бързо свинско с грах на котлон
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато не искате да губите никакво време, защото коремът къркори - страхотно бързо свинско с грах на котлон"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • грах - 400 г замразен (1 пакет на Bonduelle)
  • кромид лук - 1 глава, голяма
  • заготовка за супи - 1 бурканче от пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л., равна
  • растителна мазнина - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинската плешка от сухожилия и ципи. Нарязваме я на късчета.

Запечатваме в растителната мазнина за кратко.

Прибавяме нарязания на кубчета кромид лук и разбъркваме на умерен огън, докато омекне.

Следва да добавим червения пипер и доматената заготовка за супи. Тя включва морков, червена пиперка и настъргани домати.

Стерилизираните зеленчуци са задушени и скъсяват времето на термичната обработка.

Изплакваме граха и го прибавяме. Овкусяваме със сол, пускаме цяла скилидка чесън за аромат и доливаме с вода.

Ястието къкри под капак на умерен огън.

Сгъстяваме манджата, като разтворим брашното в малко студена вода.

Поръсваме ястието с прясно нарязан магданоз.

Бързото свинско с грах на котлон е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Замразени зеленчуци се слагат НЕРАЗМРАЗЕНИ❗️
12.04.2023 21:43