Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Свинско месо с грах на фурна

Свинско месо с грах на фурна

Свинско месо с грах на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класическо свинско с грах на фурна - винаги вкусно, винаги на мода"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • олио - 80 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 средно големи
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • риган
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • грах - 400 г буркан
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и поръсва с малко сол и черен пипер.

Обелваме лук, моркови и картофи, нарязват се на парченца.

В тенджера се загрява олио, сипва се месото и запържваме, като се налива и малко вода и оставяме да поври за кратко. Добавя се нарязан лук, морков, картофи и грах.

Задушават се за минута-две и добавяме червен пипер. Залива се с гореща вода, малко под продуктите. Разбърква се, добавяме и брашното, размито на кашичка.

Овкусява се с подправки и прехвърляме в тава. Отгоре се поставя цяла глава чесън. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до готовност на месото.

Сервираме свинското с грах с люта чушка. Прекрасна идея за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз не разбрах грахът кога се слага.
22.10.2021 18:14
1
Покажи всички подкоментари
Алексей Димитров
Алексей Димитров
Днес е моят ред да готвя.Искаха свинско с грах, и кой да помогне -разбира се моят верен и всичко знаещ ГОТВАЧ.Спрях се на първата рецепта и не сгреших.Този път не импровизирах, а го направих точно както в рецепнета.Стана перфектна манджа.Една тава я ометохме двама души макар ,че беше за четирима.
Ами благодарности на целия екип на Готвач-Алекс
29.01.2021 16:38
1