Пилешки бутчета с бира и мед на фурна

11/06/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517885
"Не просто печено пилешко, а симфония от вкусове и аромати, събрани в тава "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 551
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бира - 100 мл
  • мед - 1 с.л.
  • бял пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме много добре пилешките бутчета.

Слагаме ги в дълбок съд и изсипваме двата вида пипер, както и зехтина.

Масажираме ги, така че навсякъде да може да има подправки.
Оставяме да се мариноват за около 30 мин.

Разтваряме меда в бирата с непрекъснато бъркане и него изсипваме към бутчетата.

След като минат 30 минути, ги поставяме в тава, поливаме ги с марината, ако е останала.

Поставяме в предварително загрята фурна на 190 градуса и печем около 30-35 минути.

По време на печене ги обръщаме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар