Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с моркови и крема сирене

Кекс с моркови и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кекс с моркови и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"От авторите на тоталния хит Морковена торта - ароматен кекс с моркови и крема сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 190 г
  • захар - 180 г
  • ванилова захар - 10 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр. L - XL
  • моркови - 3 бр. средни (1 ч.ч. настъргани на едро ренде)
  • олио - 90 мл.
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете постепенно ваниловата захар и олиото при непрестанно разбиване на висока скорост на миксера.

Пресейте брашното с бакпулвера към сместа на части и разбъркайте с дървена лъжица или с миксер на ниска скорост.

Накрая сипете морковите и канелата, с леки движения объркайте и сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Аз ползвам от стандартните правоъгълни, а вие си преценете по количеството смес.

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 30 минути или до суха клечка.

Охладете кекса върху решетка, а през това време разбийте крема сиренето с лимоновия сок и захарта.

Настържете към кремчето лимоновата кора - много фино, без бялата част.

Намажете повърхността на кекса, украсете според въображението си и се насладете на парче пухкаво удоволствие с чаша хубаво кафе или чай.

Кексът с моркови и крема сирене е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за сочен и пухкав домашен кекс или нашите морковени сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: