Паста със сос песто и сушени домати

12/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923169
"Вкусът на Италия се усеща във всяка апетитна хапка "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пестото, като в блендер поставите листата босилек с чесъна, ядките и пармезана (може и без него, тъй като е на прах и може да се добави накрая). Включете на бавна скорост за кратко, ако искате да е смляно на по-едро, или на по-висока скорост - за по-фина смес.

Добавете зехтина и врътнете още веднъж за кратко. По желание си сложете сол на вкус, но имайте предвид солеността на пармезана.

Сушените домати също се смилат на бавна скорост със подправките и 3 с.л. зехтин.

Пастата сварете според указанията на производителя. Отцедете от водата и смесете със пестото - на всяка порция от 100 г приблизително по 2 с.л.

Поднесете, като върху всяка чиния с паста положите 2-3 щедри лъжици от смлените сушени домати.

Украсете с листенца пресен босилек.

Ако ви остане pесто, съхранявайте го в хладилник в добре затворен съд.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар