Начин на приготвяне
Загряваме водата в малък съд на котлона. В нея прибавяме маслото и солта.
След като маслото се разтопи, добавяме захарта и брашното. Започваме да бъркаме, докато не се получи гъста смес, леко полепваща по дъното.
Премахваме от котлона. Едно по едно прибавяме яйцата и бъркаме до поемането на всяко яйце.
Загряваме си олио на котлона или във фритюрник на средна температура. Шприцоваме тестото в олиото и пържим до тъмно оранжев цвят.
Чуросите са по-тънки и по-дълги от толумбичките.
След това си правим ганаш, като за целта загряваме сметаната на котлона, без да завира.
С нея заливаме натрошения шоколад и изчакваме 10 секуди. След изтичането им, разбъркваме, до получаването на хомогенна смес.
Потапяме единия край на готовите Испански Чуроси в ганаша.