Испански Чурос

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Испански Чурос
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Страхотни испански чуроси, богато потопени в шоколадов ганаш"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 450 мл
  • захар - 5 г
  • сол - 1 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - за пържене
  • сладкарска сметана - 100 мл или прясно мляко
  • натурален шоколад - 60 г
  • пудра захар - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме водата в малък съд на котлона. В нея прибавяме маслото и солта.

След като маслото се разтопи, добавяме захарта и брашното. Започваме да бъркаме, докато не се получи гъста смес, леко полепваща по дъното.

Премахваме от котлона. Едно по едно прибавяме яйцата и бъркаме до поемането на всяко яйце.

Загряваме си олио на котлона или във фритюрник на средна температура. Шприцоваме тестото в олиото и пържим до тъмно оранжев цвят.

Чуросите са по-тънки и по-дълги от толумбичките.

След това си правим ганаш, като за целта загряваме сметаната на котлона, без да завира.

С нея заливаме натрошения шоколад и изчакваме 10 секуди. След изтичането им, разбъркваме, до получаването на хомогенна смес.

Потапяме единия край на готовите Испански Чуроси в ганаша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: