Начин на приготвяне
Измийте картофите и без да ги белите срежете на две половинки надлъжно всеки от тях. Посолете и поставете надупени в намазнена с една лъжица олио тавичка.
Печете на 180 градуса 10 минути и увеличете до 200, като продължите печенето докато щом боднете с клечка или вилица тя влиза свободно и картофът е омекнал.
Извадете от фурната, обърнете ги и издълбайте част от вътрешността им, оставяйки 0.5-1 см. по ръбчетата. Към горещата вътрешност на картофите сложете по-голямата част от маслото, моцарелата, сол и пипер на вкус.
Намачкайте хубаво с вилица. Маслото и моцарелата ще се разтопят. Нарежете към тази смес шунката на малки кубчета и разбъркайте.
Във всеки картоф поставете по едно малко парченце от останалото масло и посолете много леко. Напълнете картофите с плънката и отгоре поръсете с още моцарела.
Запечете пълнените картофи на 200 градуса до разтапяне на сиренето и лек загар.
Поднесете топли като предястие.
Картофите с Шунка и Моцарела на Фурна са готови.
Коментари
Благодаря, с пожелание за здраве на всички, които екипно подготвят Готвач.бг
Препращаме си вашите рецепти с приятели, всички сме възхитени.
Желая ви успех в благородната кауза.