Начин на приготвяне
Измива се средно голям свински джолан, поставяме в голяма тенджера, покриваме с вода, в която сме добавили сол, и варим на умерен огън до готовност.
Изважда се, отцеждаме и обезкостяваме, като месото се накъсва на едри парчета. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина 0.5 мм.
Пресен лук се нарязва на ситно, моцарелата нарязана на кръгчета. В намаслена тавичка се нарежда кръгчета картофи, върху тях свинското месо от джолана. Поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан стрък розмарин и суха мащерка.
Върху месото се нареждат кръгчета моцарела, малко олио и половин чаша вода от бульона, в който се е варило месото. Покрива се тавата с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 180°C до готовност на картофите.
Сервираме порция поръсена с нарязан пресен зелен лук.
Добър апетит!
Коментари