Вити банички със сирене и пресен лук

13/06/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001073
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 450 г+ допълнително
  • суха мая - 3. 5 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 1/2 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • вода - 100 мл. хладка
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • Плънка
  • сирене - 100 - 150 г
  • белтъци - 1 бр.
  • пресен лук - 4 - 5 стръка
  • олио
  • жълтъци - 1 брой, за намазване
  • мак - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените съставки се замесва меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса в намаслена купа, докато удвои обема си. След това се разделя на шест топки.

Всяка се разточва тънко около 0. 5 см. и се наръсва плънка от запържения нарязан лук, после разбъркан с белтъка и натрошеното сирене.

Навива се на руло и се навива на охлюв. Нареждат се в правоъгълна тава с хартия за печене.

Намазват се с разбит жълтък с малко олио и вода, поръсва се с мак, втасват около 30 минути.

Пекат се в загрята фурна на около 200 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар