Салата с царевица, моркови и грах

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
14/06/2018
"Вижте кулинарната магия в действие - обърквате съвсем обикновени продукти, а получавате вкусен резултат "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 440
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Зеленчукова Салата

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме, нарязваме на кръгчета и слагаме да се варят в леко подсолена вода.

Когато са готови, отцеждаме от водата и намачкваме. Измиваме граха. Морковите белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тенджерка граха и морковите и заливаме с вода.

Прибавяме щипка сол. Сваряваме до готовност, като 5 минути преди да свалим от котлона, прибавяме и царевицата.

Сварените продукти отцеждаме от водата с голяма цедка и сипваме при пасираните картофи. Прибавяме към тях и нарязан ситно магданоз и посоляваме на вкус.

В отделна купичка, смесваме горчица, зехтин, щипка сол и лимонов сок. Разбиваме добре и наливаме към картофите, граха, морковите и царевицата.

Разбъркваме добре салатата и сервираме украсена с листенца пресен магданоз.

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар