Начин на приготвяне
Захарта се слага с водата в гювече (купичка) от йенско стъкло.
В микровълновата се разтваря до карамелизиране на захарта. Оставете да изстине. През това време захарта се разтваря в млякото.
Яйцата се разбиват и се добавя млякото. Налива се сместа в купичката. В кукъра се слага скаричката. Налива се 1 ч.ч. вода.
Купичката се поставя с капака (ако нямате капак може да се покрие с алуминиево фолио). Затваря се кукърът и се пуска на програма Пара за 4 минути.
Оставете налягането да спадне само. След охлаждане, крем карамелът се слага в хладилника за час.
Крем карамелът в кукър под налягане за 4 минути е готов.
Коментари
Готвих крем карамел обаче за повече от 4 минути на пара.. Явно от кукър до кукър има разлика..