Начин на приготвяне
В дълбока купа си разбиваме яйцата, добавяме ванилията, захарта и с миксер или телена бъркалка, разбиваме яйчената смес до пълното разтваряне на захарта.
След това добавяме прясното мляко и разбъркваме! В загрят тиган си приготвяме карамела, като поставяме захарта.
Щом получи лек кафеникав цвят, добавяме водата и бъркаме до получавате на карамела.
В купички или съд подходящ за термична обработка си поставяме карамела, върху него сипваме яйчената смес! Покриваме с фолио, в мултикукъра сипваме една водна чаша вода и поставяме долната стойка.
Слагаме купичките с крем карамел и пускаме мултикукъра на високо налагане за 8 минути.
Щом приключи програмата, освобождаваме налягането и изваждаме крема карамела.
Оставяме да се охладят и обръщаме в чиния крем карамел в мултикукър под налягане.