Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват с миксер в купа, добавя се и една щипка лимонтузу. Разбива се на гъста пяна и постепенно се добавя захарта, като се продължава с разбиването с миксер.
Постепенно се добавя и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Орехите се нарязват на ситно и се добавят към сместа.
Тавата за печене се намазва с олио и се набрашнява. Сместа се изсипва във формата.
Малините, почистени, измити и подсушени се пръскат равномерно върху блата. Шоколадът се нарязва на парчета и се пръска около малините.
Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята фурната на 180 градуса, около 20 минути. Проверява се дали е готов с дървена клечка.
Сладкишът с малини и шоколад е готов.