Супа от леща и пилешко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от леща и пилешко
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Слагаме край на постната леща и отваряме нова страница в живота си - вече ще хапваме само супа от леща и пилешко"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч. белена
  • пилешки бутчета - 1 бр. голямо
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • магданоз - пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото бутче, слагаме в тенджерка, заливаме с вода и включваме котлона. Като кипне и образува пяна, изливаме водата и наливаме нова топла вода, приблизително 2 л.

Варим бутчето до готовност. През това време почистваме лука и моркова. Измиваме и нарязваме лука на ситно, а моркова настъргваме. Магданоза наситняваме.

Свареното бутче изваждаме, като запазваме бульона от варенето. Оставяме бутчето да се охлади, а във врящият бульон сипваме измита с няколко води леща.

В отделно тиганче, в олио прявим бързо запръжка от нарязания лук и настърган морков. Прибавяме червен пипер и брашно.

Разбъркваме и дръпваме от котлона. Разреждаме запръжката с малко бульон или с топла вода и изливаме във врящата супа при лещата. Слагаме и почистеното от костите пилешко месо, нарязано на малки парченца.

Ръсваме наситнения магданоз и варим супата до готовност. Минута преди да свалим от котлона, наливаме топло прясно мляко.

При необходимост може да долеем и малко топла вода. Сервираме супата от леща с оцет и чесън или люта пиперка.

Супата от леща и пилешко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: