Начин на приготвяне
Обезкостете черешките, нарежете ги на парченца и посипете с портокаловия сок, захарта и ванилията. Оставете така да престоят 30 минути.
Пресейте брашното в купа и го смесете със захарта и ванилията. Нарежете при него маслото на кубчета, то трябва да е много твърдо и студено.
Започнете да втривате с пръсти докато получите ситни трохи и прибавете жълтъците - също студени. Продължете втриването до цялостното им интегриране в ронливата смес.
Следва само да изсипете черешките в тавичка или индивидуални огнеупорни купички. Отгоре разпределете крамбъла и поставете в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или до апетитен златист загар.
Поднесете десерта топъл или студен в компания със топка сладолед или заквасена сметана, с която си пасва прекрасно.
Да ви е сладко!