Черешов крамбъл

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Черешов крамбъл1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6 парчета
"Приказка с чиния с този вълшебен черешов крамбъл"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • бадеми - 50 г смлени на брашно
  • масло - 175 г, студено, на кубчета
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 големи жълтъка
  • сметана - 3 с.л. течна
  • вода - 1 с.л. ледено студена
  • за плънката
  • череши - 600 г без костилки
  • захар - 2 ч.л.
  • нишесте - 1 ч.л. царевично
  • пудра захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма за печене с размери 23-25 см.

Смесете в кухненски процесор брашното, захарта, бадемовото брашно и нарязаното на кубчета добре охладено масло. Разбийте, само колкото да се смесят.

Отделно разбийте с вилица жълтъците заедно със сметаната и 1 с.л. ледена вода. Долейте към основната смес в кухненския робот. Отново разбийте за кратко до хомогенност.

Готовото тесто увийте с прозрачно фолио и го сложете за половина час в хладилника.

Почистените от костилки череши разбъркайте със захарта и нишестето. В загряната на 180 градуса фурна сложете да се сгрява и плитка тава, в която може да влезе формата за пая.

Извадете тестото от хладилника, разделете на 2 части и върнете едната отново с фолиото в хладилника.

Настържете половината тесто на едро ренде направо в тавичката за крамбъла. набрашнете пръстите си и притиснете парченцата тесто на равномерен блат с дебелина 5 мм.

Сипете отгоре черешите и настържете останалото тесто върху плодовете, но този път без да притискате.

Сложете крамбъла да се пече върху сгорещената тава за около 45 минути или до апетитен загар на тестото.

Поднесете крамбъла с череши топъл и поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: