Начин на приготвяне
Пригответе си форма за печене с размери 23-25 см.
Смесете в кухненски процесор брашното, захарта, бадемовото брашно и нарязаното на кубчета добре охладено масло. Разбийте, само колкото да се смесят.
Отделно разбийте с вилица жълтъците заедно със сметаната и 1 с.л. ледена вода. Долейте към основната смес в кухненския робот. Отново разбийте за кратко до хомогенност.
Готовото тесто увийте с прозрачно фолио и го сложете за половина час в хладилника.
Почистените от костилки череши разбъркайте със захарта и нишестето. В загряната на 180 градуса фурна сложете да се сгрява и плитка тава, в която може да влезе формата за пая.
Извадете тестото от хладилника, разделете на 2 части и върнете едната отново с фолиото в хладилника.
Настържете половината тесто на едро ренде направо в тавичката за крамбъла. набрашнете пръстите си и притиснете парченцата тесто на равномерен блат с дебелина 5 мм.
Сипете отгоре черешите и настържете останалото тесто върху плодовете, но този път без да притискате.
Сложете крамбъла да се пече върху сгорещената тава за около 45 минути или до апетитен загар на тестото.
Поднесете крамбъла с череши топъл и поръсен с пудра захар.