Начин на приготвяне
Яйцата се разделят в купи на белтъци и жълтъци. Белтъците с лимонтузуто се разбиват на сняг, добавя се и захарта.
Орехите се смилат и се прибавят. Сместа се разбърква добре с шпатула като се внимава да не спадне обемът на белтъците.
Тази смес се разделя на 4-5 равни части и се изпичат на 180 градуса тънки блатове с диаметър около 24-25 см, като всеки се пече 10-12 мин. докато промени цвета си.
За крема - Сметаната и течният шоколад се поставят на водна баня до напълно разтопяване на шоколада.
Тортата се сглобява, като се поставя първия блат, върху него крема, след това се поръсва със стафидите, които предварително са оставени да се накиснат в 50 мл бренди.
И така процедурата се повтаря, като на последния блат се залива с остатъка от крема и се украсява със зелени кокосови стърготини.