Торта Гараш със стафиди

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
17/06/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 614
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • белтъци - 10 бр
  • кафява захар - 100 г
  • орехи - 300 г смлени сурови
  • лимонтузу - щипка
  • за крема
  • черен шоколад - 400 г
  • течна сметана - 450 г
  • стафиди - 150 г
  • бренди - 50 г
  • кокосови стърготини - зелени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят в купи на белтъци и жълтъци. Белтъците с лимонтузуто се разбиват на сняг, добавя се и захарта.

Орехите се смилат и се прибавят. Сместа се разбърква добре с шпатула като се внимава да не спадне обемът на белтъците.

Тази смес се разделя на 4-5 равни части и се изпичат на 180 градуса тънки блатове с диаметър около 24-25 см, като всеки се пече 10-12 мин. докато промени цвета си.

За крема - Сметаната и течният шоколад се поставят на водна баня до напълно разтопяване на шоколада.

Тортата се сглобява, като се поставя първия блат, върху него крема, след това се поръсва със стафидите, които предварително са оставени да се накиснат в 50 мл бренди.

И така процедурата се повтаря, като на последния блат се залива с остатъка от крема и се украсява със зелени кокосови стърготини.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар