Класически Турски Дюнер

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5729114276
17/06/2018
"Веднъж като опитате, повече никога няма да погледнете друг - вижте как се прави най-вкусният турски дюнер вкъщи "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 977
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете тава според дължината на шишчетата, така че като се сложат на ръба на тавата месото да виси над дъното на тавата.

Предварително за 24 ч. мариновайте пилешкото месо, като смесите киселото мляко с всички подправки и хубаво оваляте месото.

Захлупете съда със свежо фолио и дръжте в хладилника. При готовност набодете месото на по две успоредни шишчета. Поставете ги върху предварително избрана и увита с фолио тава.

Запечете във фурна за около 30-40 мин. на 180 градуса.

Междувременно пригответе соса от кисело мляко, пържените картофи и доматите.

Извадете пилешкото и го нарежете на малки, дълги парченца. Затоплете леко питките, напълнете ги с пиле, картофи и домати.

Поръсете със соса от кисело мляко, завийте и сервирайте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Вкусотия!
1
0