Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Палео хлебче в хлебопекарна

Палео хлебче в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Палео хлебче в хлебопекарна
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Уникално вкусно палеохлебче без брашно - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно от кайсиеви ядки - 3 препълнени суп. лъж.
  • ленено семе - 4 суп. лъж. натрошено
  • тиквено семе - 2 суп. лъж.
  • конопено семе - 1 суп. лъж.
  • маково семе - 2 суп. лъж.
  • кокосови стърготини - 4 препълнени суп. лъж.
  • кокосово масло - 2 суп. лъж.
  • бакпулвер - 1/2 ч. лъж. (или 1/2 ч. лъж. сода бикарбонат + няколко капки ябълков оцет)
  • вода - около 150 мл хладка
  • хималайска сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер поставяме тиквеното семе, конопеното семе и кокосовите стърготини. Блендираме за около 30 секунди.

Добавяме яйцата, брашното от кайсиеви ядки, натрошеното ленено семе, маковото семе, кокосовото масло, бакпулвера, хималайската сол и хладката вода.

Блендираме още за около минутка.Трябва да се получи смес като за кекс.

Намазваме бъркалките на хлебопекарната машина с кокосово масло и изсипваме сместта.

Настройваме програматора на Меню за КЕКС, препечена кора.

Моята хлебопекарна е с голям капацитет и хлебчето ми се получи тъничко, но за сметка на това много вкусно.

Хлябът в хлебопекарна е подходящ както за пряка консумация, така и за направа на мини сандвичи.

Палео хлебчето в хлебопекарна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: