Начин на приготвяне
Най-напред поставете ароматния плод в хладилник за 2-3 часа да се охлади добре. Металното тяло на сладолед машината трябва да е в камера преди употреба най-малко 8-10 часа.
Лимонът се изцежда и полученият сок се сипва в блендер. Той е необходим освен всичко друго и да запази цвета на полученият десерт. Добавяме и меда. Добре ще е да използваме качествен мед от сигурен източник.
Пъпешът се обелва от кората, отстранява се семето и се нарязва на резени. Всеки резен се надребнява на кубчета и се блендира (заедно с лимоновият пресен сок и медът).
Полученото пюре се налива в сладолед машината. По желание може да добавите мента за аромат. Стартирайте.
След около 30 минути в машината се е получил цветен сладък сняг - нашето домашно сорбе. Сложете в пластмасова кутия или купа с капак за сладолед и съхранявайте във фризер.
Сервирайте ароматният сняг в чаша за сладолед и декорирайте по ваш вкус.
Сорбето от пъпеш в домашна машина за сладолед е много вкусно!