Чудни Родопски Катми

17/06/2018
Roksi
отRoksiГотвач12866101
"Тих огън и много любов - две задължителни съставки за приготвянето на чудни родопски катми "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 156
  • Преглеждания за месеца869
  • Преглеждания за седмицата162
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата. Разтворете маята и захарта в 100 мл от нея. Покрийте съда и оставете да се активира за 10-15 минути. В дълбока купа разбийте яйцата със солта, прибавете киселото мляко и останалата хладка вода.

Пресейте брашното и започнете да добавяте и него на части.

Накрая сложете и активираната вече мая. Ако ползвате суха мая ще ви е необходим 1 пакет (7 г). Не е задължително да я активирате предварително. Добавете я към брашното и разбъркайте с останалите продукти.

Покрийте съда с кърпа и оставете на топло да втаса за 30-40 минути. Когато на повърхността се образуват балончета сместа за катми е готова.

Затоплете тефлонов тиган, намажете с олио, гребнете с черпак и изсипете в центъра на тигана. Разнесете с кръгови движения сместа навсякъде. Изпечете от едната страна и с помощта на лопатка обърнете.

Котлонът не трябва да е много силен (от 6 степени пекох на 4), защото катмите трябва да се пекат по-бавно, за да не останат сурови в средата. След всяка намаслявайте тигана с няколко капки олио.

Готовата катма намажете с размекнато масло. От тази смес направих 10 катми. Поднесете със сирене или сладко по ваш избор.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Вкусотия! Благодаря за рецептата!
1
0
Roksi
Roksi
18.06.2018 06:48
Радвам се, че ви е харесала Добър Апетит!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв