Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена Морска Котка

Печена Морска Котка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печена Морска Котка1 / 2
18/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • морска котка - 4 парчета от крилата на морската котка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 3 бр.
  • риган - 1 с.л ситно нарязан
  • дафинов лист - 1 бр.
  • грах - 250 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки чесън
  • винен оцет - 1 с.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата риба поръсваме с червен пипер, черен пипер и сол.

Оставяме ги за 15 минути. Почистваме картофите и лука и ги нарязваме на кръгчета.

Покриваме дъното на широк тиган с нарязаните на кръгчета картофи, като върху тях нареждаме нарязания на кръгчета лук, поръсваме с ригана, прибавяме накъсания дафинов лист и вода колкото да покрие продуктите и варим 15 минути на силен огън.

Граха пръскаме отгоре и нареждаме парчетата риба. Похлупваме и варим на бавен огън до сваряване на картофите.

В зехтина задушаваме нарязания на кръгчета чесън докато започне да пожълтява.

Към него прибавяме бульона, който се е получил при варенето, оцета и 1 ч.л. червен пипер.

Оставяме да заври, поливаме върху продуктите в тигана и слагаме в топла фурна за десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: