Начин на приготвяне
Парчетата риба поръсваме с червен пипер, черен пипер и сол.
Оставяме ги за 15 минути. Почистваме картофите и лука и ги нарязваме на кръгчета.
Покриваме дъното на широк тиган с нарязаните на кръгчета картофи, като върху тях нареждаме нарязания на кръгчета лук, поръсваме с ригана, прибавяме накъсания дафинов лист и вода колкото да покрие продуктите и варим 15 минути на силен огън.
Граха пръскаме отгоре и нареждаме парчетата риба. Похлупваме и варим на бавен огън до сваряване на картофите.
В зехтина задушаваме нарязания на кръгчета чесън докато започне да пожълтява.
Към него прибавяме бульона, който се е получил при варенето, оцета и 1 ч.л. червен пипер.
Оставяме да заври, поливаме върху продуктите в тигана и слагаме в топла фурна за десетина минути.