Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко. Отделете в купичка малко мляко, натрошете маята в него и със захарта и една лъжица брашно разбъркайте и изчакайте да се активира. Пресейте брашното и със останалите продукти замесете гладко тесто, оставете да втаса, след което го разделете на 6 еднакви топки.
Две от топките разточете на 2 еднакви правоъгълни кори, намажете едната с масло и покрийте с другата. Начертайте си 4 ромба и ги изрежете, в тава застлана с хартия за печене ги редете, като ги кръстосвате. Цепнете краищата им и разтворете да се получи отвор.
С другите 2 топки по същия начин и редите една върху друга, не се притеснявайте, че става висока в центъра - това е целта. От последните 2 топки обаче се режат само 2 ромба по големи и се прерязват по средата. Поставят се най-отгоре а от останалите триъгълници се оформя средата и под листата се подлага под разреза.
Не се старайте да са еднакви триъгълниците, дори трябва да са различни, за да се получи истинска Морска звезда.
Втасва питката, мажем я с жълтъка и печем на 160 градуса.
Коментари