Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с месна плънка от пиле и праз

Баница с месна плънка от пиле и праз

IvanovaIvanova
Чирак
4515156
Баница с месна плънка от пиле и праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • пилешки гърди - 2 сварени
  • праз - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тигана да загрее. След като загрее, сипете ситно нарязания праз да се запържва.

Като започне да омеква, добавете нарязаните на кубчета пилешки гърди и червения пипер и продължете да пържите за още малко, колкото да си промени цвета месото.

Не прекалявайте с пърженето, за да не стане много твърдо месото.

Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Изчакайте да изстине плънката.

След като изстине, започнете с подредбата на баницата.

Омазнете дъното на тавата и сложете две кори, поръсете с плънката и пак две кори, редувайте ги така до изчерпване, като завършите с кори.

Разбийте яйцата и добавете млякото с угасената в него сода бикарбонат.

Залейте баницата и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна да се пече.

Печете до готовност, след това извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа за 5-10 минути.

Сервирайте със студено айранче.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: