Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с Праз и Моркови

Пиле с Праз и Моркови

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пиле с Праз и Моркови1 / 2
20/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 - 350 г
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • готварска сметана - 200 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на колелца, а преди това поставяме тигана на котлона и на дъното му наливаме малко олио. Морковите настъргваме на ренде.

Когато олиото е готово, слагаме нарязаните зеленчуци в тигана и пържим. От време на време разбъркваме.

Пилешкото филе нарязваме на хапки. Щом зеленчуците се запържат, прибавяме към тях и пилешкото месо.

Когато и месото е готово прибавяме и сметаната.

Поръсваме със сол и черен пипер, разбъркваме и след 5 минути премахваме от огъня.

Нарязваме магданоза на ситно и поръсваме с него ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: