Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки воденички с гъби, праз, моркови и сметана

Пилешки воденички с гъби, праз, моркови и сметана

Пилешки воденички с гъби, праз, моркови и сметана
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Само ние знаем как да превърнем обикновените воденички в истинско гурме предложение за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • праз - 1 стръг
  • гъби - 125 г буркан
  • кашкавал - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • пикантина - 1 с.л. зеленчукова
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме измиваме воденичките. Поставяме тенджера с 1.5 л. вода + 1 с.л. сол на котлона да заври.

След като заври водата, пускаме готовите почистени и измити воденички.

През това време си нарязваме праза на колелца, както и морковите, изваждаме гъбите и отцеждаме от водата.

Слагаме в дълбок тиган около 50 мл олио и добавете в него праза, гъбите и морковите, както и отцедените сварени воденички.

Прибавяме и червения пипер и разбъркваме. Оставяме така да поври, докато се задушат зеленчуците.

Добавете бульона, в който сме варили пилешките воденички, а това е 1 к.ч. в тигана, похлупваме и оставяме на среден огън да заври всичко.

След като е почти изврял бульонът, прибавяме заквасената сметана, добавяме виното и подправките.

Всичко това изсипваме в йенска тавичка и слагаме във фурната, докато всичко омекне.

Когато е готово, добавяме настъргания на ренде кашкавал отгоре.

Поставяме във фурната отново и печем, докато се запече самият кашкавал.

Вадим, нарязваме на порции и сервираме, докато е още топло самото ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: