Начин на приготвяне
Почистваме измиваме воденичките. Поставяме тенджера с 1.5 л. вода + 1 с.л. сол на котлона да заври.
След като заври водата, пускаме готовите почистени и измити воденички.
През това време си нарязваме праза на колелца, както и морковите, изваждаме гъбите и отцеждаме от водата.
Слагаме в дълбок тиган около 50 мл олио и добавете в него праза, гъбите и морковите, както и отцедените сварени воденички.
Прибавяме и червения пипер и разбъркваме. Оставяме така да поври, докато се задушат зеленчуците.
Добавете бульона, в който сме варили пилешките воденички, а това е 1 к.ч. в тигана, похлупваме и оставяме на среден огън да заври всичко.
След като е почти изврял бульонът, прибавяме заквасената сметана, добавяме виното и подправките.
Всичко това изсипваме в йенска тавичка и слагаме във фурната, докато всичко омекне.
Когато е готово, добавяме настъргания на ренде кашкавал отгоре.
Поставяме във фурната отново и печем, докато се запече самият кашкавал.
Вадим, нарязваме на порции и сервираме, докато е още топло самото ястие.