Зелен боб с Елда

21/06/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Постни яхнийки за душата - днешното предложение е ароматен Зелен боб с елда "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 176
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Запържват се в сгорещено олио.

Когато лукът започне да става прозрачен, се добавят зеленият боб и царевицата. Разбъркват се добре и се похлупват. Оставят се така да се задушат за кратко.

През това време се измива елдата. Прибавя се към зеленчуците заедно с 3 ч.ч. вода.

Когато заври водата, се прибавят доматеното пюре, чубрицата и солта. Оставя се да ври до готовност.

В края се добавя наситненият магданоз и още сол, ако е необходимо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар