Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Плескавица с плънка от кашкавал и шунка

Плескавица с плънка от кашкавал и шунка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Плескавица с плънка от кашкавал и шунка
Снимка: Мина Димитрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Толкова е сочна и така апетитно мирише, че не смеем да я оставим без надзор, дори за да изтичаме за още една бира"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 1 кг
  • агнешко було
  • лук - 1 глава
  • шунка - 250 г
  • кашкавал - 250 г
  • лют червен пипер
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се омесва с каймата. Добавят се подправките сол, кимион, черен пипер, червен пипер и по желание лют червен пипер.

Шунката и кашкавалът се нарязва на кубчета. Каймата се разделя на 2-3 части.

От всяка част се разстила на кръгче с дебелина 2 см и в средата се поставя от плънката /нарязания кашкавал и шунка/. Завиват се, като се оформят големи кюфтета.

Внимателно се отрязва булото и се завиват плескавиците.

Пекат се на скара или грил тиган за около 5 минути от всяка страна.

Плескавицата с плънка от кашкавал и шунка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: