Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Плескавица»Плескавица с кашкавал на жар

Плескавица с кашкавал на жар

Плескавица с кашкавал на жар
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Плескавици на жар се правят точно така и не позволявайте на някого да ви убеждава в противното"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г мляно
  • люти чушки - 2 бр. малки
  • лук - 100 г кромид
  • кашкавал - парчета
  • чесън - 1 скилидка
  • телешко месо - 300 г смляно
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и лютите чушлета се режат на дребно и се добавят към каймата. Сложете солта и черния пипер.

Омесете хубаво каймата, докато започне да се отделя от ръцете без да залепва. С намаслени ръце направете топки, колкото юмрук.

Във всяка топка сложете парче кашкавал и оформете отново на топка, така че да не се вижда.

Сплескайте леко с ръце и изпечете вашите плескавици на жар.

Плескавицата с кашкавал на жар е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: