Плескавица с кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Плескавица с кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Отворете сърцето си за най-доброто от Сръбската кухня"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес свинско и телешко
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. лют
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • кашкавал - 150 г на кубчета
  • чесън - 1 - 2 скилидки, скълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти с подправките в голяма купа и омесете добре сместа.

От нея оформете 3 или 4 плескавици в намазнени ръце, като добре ги оформите с овална и равна форма.

Изпечете плексавиците на скара, плоча или тиган до хубав загар от двете страни.

Поднесете плескавицата с кашкавал с гарнитура от настъргани моркови, червено цвекло и зеле, както и пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
519
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
не се ли разпада като го сложите на скарата?
16.05.2016 09:26
1
Курдо Коленков
Курдо Коленков
Нищо общо с 'плескавица' - по-добре такива НЕизпробвано и малоумни съчинения ги махнете от тук, някой ще вземе да се излъже !
20.01.2014 17:01
4
4
Delfina
Delfina
Днес направих тези плескавици за вечеря и съм доволна от резултата. Струва си да се направят- бързи са, лесни и вкусни. Аз добавих и топено сирене и песен лук.
28.08.2013 20:27
2
5