Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса.
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Картофите се сваряват с обелката. След като са готови, се заливат със студена вода, изцеждат се и се обелват. Пасират се с преса за картофи до грубо пюре.
На едро ренде се настъргва моцарелата, сиренето Чедър, краве сиренето и се прибавят към пюрето. Поръсва се с брашното, солта, прясно смлян черен пипер, добавят се яйцата и индийското орехче. Сместа се разбърква до хомогенност.
С голяма лъжица за сладолед се загребва топка и се подреждат в тавата върху хартията за печене. Отгоре върху всяка топка се минава със струйка зехтин.
Пече се на 180 градуса за около 20- 30 мин или докато се зачервят отгоре.
Към гъстото кисело мляко се прибавя майонезата, сол на вкус, ако е необходимо, прясно смлян черен пипер, пресована малка скилида чесън, разбърква се и се добавя наситнен копър. Поръсва се със струйка зехтин за разкош.
Сервират се горещи с млечно-чесновия сос.
Източник: Не мога да посоча източник, това са събрани останали малки парчета продукти от хладилника.
Коментари